Nieuws/Financieel
966246
Financieel

Hestya formaliseert bod op HES

Hestya heeft het bod op HES Beheer geformaliseerd. Dat maakten beide bedrijven vrijdag bekend. Een dag eerder liep de exlusieve periode waarin de twee onderhandelden af.

Het bod op HES is 45 euro per aandeel, wat het bedrijf een waarde geeft van 408 miljoen euro. Wanneer de aandeelhouders het stockdividend accepteren tijdens de aandeelhoudersvergadering op 21 mei, zal de biedprijs uitkomen op 43,64 euro.

De grootaandeelhouders van HES, die samen goed zijn voor 58 procent van de aandelen, hebben toegezegd hun stukken aan te melden. Het bestuur en de commissarissen van HES staan ook achter de bieding. Hestya wil uiteindelijk alle aandelen van HES bezitten.

Huidige strategie

Hestya wil het bod zo spoedig mogelijk lanceren, zo gaf het vrijdag aan. De onderneming zegt toe de huidige strategie van HES te steunen en belooft dat de overname niet zal leiden tot ontslagen. Ook zal HES in de toekomst ,,prudent'' worden gefinancierd.

HES-topman Ben Vree sprak in een toelichting van een eerlijke prijs. Hij wees erop dat de belangen van werknemers en andere belanghebbenden zijn gewaarborgd. Hestya liet weten onder de indruk te zijn van de activiteiten van HES.

Hestya is actief in tankopslag. Het bedrijf is voor 75 procent in handen van investeringsmaatschappij Riverstone. De overige aandelen worden naar verwachting door investeerder Carlyle overgenomen dor Atlasinvest. Na die transactie bezit Riverstone 70 procent van Hestya en houdt Carlyle 30 procent van de aandelen Hestya.