Nieuws/Financieel
966698
Financieel

Warme winter drukt resultaten Eon

Het Duitse energieconcern Eon heeft zijn winst en omzet in het eerste kwartaal verder zien dalen. Het bedrijf verkocht door de warme Europese winter aanzienlijk minder gas dan een jaar eerder, terwijl de verkoop van elektriciteit minder opleverde. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers.

De totale omzet van Eon zakte vorig kwartaal met 11 procent tot 31,8 miljard euro. Daarbij verkocht het concern bijna een kwart minder gas, terwijl de hoeveelheid geleverde elektriciteit met 2 procent toenam. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte met 12 procent tot 3,2 miljard euro en de onderliggende nettowinst was met 1,2 miljard euro 13 procent lager dan in de eerste 3 maanden van 2013.

Eon weet de slechtere resultaten aan aanhoudend moeilijke marktomstandigheden, strengere regelgeving en de verkoop van activiteiten. Het bedrijf zet meer in op de productie van energie uit hernieuwbare bronnen, zoals zon en wind. De opbrengsten hiervan namen vorig kwartaal met een vijfde toe, tot bijna 600 miljoen euro.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd