Financieel/Geld
967704985
Geld

Meldpunt voor ongewenste activiteiten deurwaarders

Amsterdam - Ondanks de coronacrisis gaan sommige deurwaarders door met incasseren en beslag leggen alsof er niets aan de hand is, meldt de NVVK, vereniging van schuldhulpverleners. De vereniging opent een meldpunt om dit soort activiteiten te melden.

Schuldhulpverleners verwachten een flinke toename in het aantal hulpvragen, blijkt uit onderzoek van NVVK en Divosa. Sommige zien dat nu al, maar de meesten verwachten het na de zomer. Zeker als bedrijven ondanks een steunpakket van de overheid werknemers mogen gaan ontslaan.

Beslag leggen

Nu zien schuldhulpverleners al dat deurwaarders beslag leggen op de tegemoetkoming die bijvoorbeeld ondernemers krijgen van de overheid omdat hun inkomsten door de coronacrisis zijn weggevallen.

Een derde van de 42 schuldhulporganisaties die meededen aan het onderzoek, voorziet dat medewerkers overspannen gaan raken.

Rekening houden

Overigens meldde deurwaardersorganisatie KBvG eerder beslagleggingen tijdens de coronacrisis niet passend te vinden en zoveel mogelijk rekening te houden met de situatie van de schuldenaar tijdens de coronacrisis.

Ook benadrukt een woordvoerder dat op dit moment slechts zo’n 20% van de Nederlanders financieel nadeel ondervindt van het virus. „Veel salarissen en uitkeringen worden gewoon doorbetaald.”

Het zijn bovendien niet altijd bedrijven die schulden opeisen, maar ook bijvoorbeeld ontvangers van alimentatie. „Zij komen ook in de problemen als wij ons werk niet doen.”

Heb jij te maken met deurwaarders of schuldeisers terwijl je last hebt van de coronacrisis? Dan kom ik graag met je in contact! Mail je verhaal en telefoonnummer naar [email protected]