Nieuws/Financieel
972001
Financieel

Osram boekt weer winst

De Duitse lampenfabrikant Osram heeft in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een nettowinst behaald van 69 miljoen euro. Het bedrijf maakte dit woensdag bekend. In dezelfde periode een jaar geleden leed Osram nog een nettoverlies van 19 miljoen euro, vooral als gevolg van reorganisatiekosten.

De voormalige dochteronderneming van elektronicaconcern Siemens en voornaamste concurrent van de lichtdivisie van Philips is bezig met een grootschalige herstructurering, waarbij duizenden banen worden geschrapt. De kostenbesparingen die dit oplevert, hebben Osram uit de rode cijfers gehaald.

Osram realiseerde het afgelopen kwartaal een omzet van bijna 1,3 miljard euro. Dat is 3 procent minder dan een jaar geleden. Het bedrijf schrijft dat onder andere toe aan valuta-effecten. Als die niet worden meegerekend, komt er een omzetstijging uit de bus van 1 procent.

Osram vertrouwt erop dat zijn verwachtingen voor dit boekjaar uitkomen. Die komen neer op een omzetgroei van meer dan 3 procent en een scherpe stijging van de nettowinst.