Nieuws/Financieel
972043
Financieel

'Genoeg belangstelling voor beursgang NN'

Dat ING al investeerders bereid heeft gevonden om bij de beursgang van Nationale-Nederlanden (NN) direct in te stappen, geeft aan dat er genoeg belangstelling in de markt is voor het af te splitsen verzekeringsonderdeel. Dat schrijft analist Cor Kluis van Rabobank woensdag in een commentaar.

Drie Aziatische partijen steken 150 miljoen euro direct in NN zodra het naar de beurs gaat, en nog eens 1,125 miljard euro via achtergestelde leningen aan ING die kunnen worden ingeruild voor aandelen NN. Kluis schat dat de investeerders zo een belang van ruim 18 procent kunnen verkrijgen, maar dat is afhankelijk van de uitgifteprijs bij de beursgang later dit jaar.

De analist stelt verder dat het nieuws aantoont dat ING goede vorderingen maakt richting de geplande beursgang. Op de waardering van ING Groep heeft de deal evenwel geen impact. Kluis hanteert een koopadvies en een koersdoel van 13 euro. ING koerste woensdag na een klein halfuur handel op het Damrak 1 procent hoger op 10,19 euro in een 0,5 procent hogere AEX.