Nieuws/Financieel
972067
Financieel

Nikkei hoger na besluit Bank of Japan

In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, is de beurs woensdag hoger gesloten. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die het ruime monetaire beleid conform verwachting ongewijzigd liet. Ook werd uitgekeken naar het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank, dat later op de dag naar buiten komt.

De Nikkei eindigde 0,1 procent in de plus op 14.304,11 punten. Het Japanse elektronicaconcern Panasonic wist beleggers niet te bekoren met op het oog goede jaarresultaten Panasonic keerde in het jaar dat eind maart eindigde terug naar winst. Het concern denkt deze opgaande lijn dit jaar door te zetten. Het aandeel zakte desondanks 0,1 procent.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste aandelenbeurzen een gemengd beeld zien. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 1,3 procent lager in afwachting van een belangrijk cijfer over de activiteit in Chinese industrie, dat donderdag bekend wordt gemaakt. In Sydney won de All Ordinaries 0,1 procent en de Kospi in Seoul zakte 0,15 procent.