Nieuws/Financieel
972079747
Financieel

SBM Offshore kijkt iets positiever vooruit

Amsterdam - SBM Offshore verwacht dit jaar iets meer winst te maken op een hogere omzet dan waar het eerder van was uitgegaan. De maritiem dienstverleners verhoogde zijn prognoses na beter dan verwachte halfjaarcijfers. Topman Bruno Chabas zei in een toelichting dat SBM een „periode van significante groei” doormaakt.

De beursgenoteerde onderneming rekent nu op meer dan 2 miljard dollar omzet en een bedrijfsresultaat van ruim 750 miljoen dollar. Dat was circa 2 miljard dollar omzet met een bedrijfsresultaat van om en nabij de 750 miljoen dollar. Vooral de divisie Turnkey is een belangrijke aanjager van de groei. Hier was in de eerste zes maanden van het jaar op jaarbasis sprake van meer dan een verdubbeling van de opbrengsten.

"Hausse aan diepzee-olie"

DFT-verslaggever Edwin van der Schoot vindt:

„Na de zeven magere jaren, volgen de zeven vette jaren, belooft de top van SBM Offshore. De komende drie jaar worden er zeker 10 fpso’s gevraagd door de markt, capaciteit daarvoor is er niet. SBM heeft de klussen voor het uitkiezen, zo lijkt het. Zei iemand daar duurzame energietransitie? Bij SBM zien ze vooral een groei van de markt voor diepzee-olie en gaswinning,”

Volg Edwin van der Schoot via Twitter.

De omzet van de onderneming in de meetperiode steeg met 19 procent tot 965 miljoen dollar. Het bedrijfsresultaat viel wel 38 procent lager uit op 399 miljoen dollar. SBM wijst onder meer naar eenmalige posten die het resultaat een jaar eerder stuwden.