Financieel/Stan Huygens Journaal
973364393
Stan Huygens Journaal

Sterrenzaak vlucht grens over naar België

Thijs Meliefste (r.) met twee andere patrons-cuisiniers: Julien van Loo (l.) van Parkheuvel (**) in Rotterdam en Yuri Wiesen (m.) van Restaurant Wiesen (*) in Eindhoven.

Thijs Meliefste (r.) met twee andere patrons-cuisiniers: Julien van Loo (l.) van Parkheuvel (**) in Rotterdam en Yuri Wiesen (m.) van Restaurant Wiesen (*) in Eindhoven.

Restaurant Meliefste (*) vlucht tijdelijk de grens over naar België. De Zeeuwse patron-cuisinier Thijs Meliefste trekt voor acht dagen in bij de Antwerpse sterrenzaak The Jane (**)

Thijs Meliefste (r.) met twee andere patrons-cuisiniers: Julien van Loo (l.) van Parkheuvel (**) in Rotterdam en Yuri Wiesen (m.) van Restaurant Wiesen (*) in Eindhoven.

Thijs Meliefste (r.) met twee andere patrons-cuisiniers: Julien van Loo (l.) van Parkheuvel (**) in Rotterdam en Yuri Wiesen (m.) van Restaurant Wiesen (*) in Eindhoven.

In ons land kan de horeca door de corona-maatregelen nog altijd niet de deuren openen. Chef-kok Meliefste ziet zich voor geen andere keus gesteld, dan de grens over te steken. Want hij zegt inmiddels tonnen te hebben verloren, zonder te weten wanneer zijn zaak in Wolphaartsdijk weer open kan.

,,Als de horecasluiting echt zou helpen om het aantal corona-besmettingen terug te dringen, heb ik er begrip voor. Maar helaas is het niet zo”, liet hij weten.

Daarom grepen hij en zijn echtgenote, gastvrouw Anuschka Meliefste, deze Belgische kans met beide handen aan. In de ruimte die The Jane-eigenaar Nick Bril hen aanbood, kunnen dagelijks 20 lunchgasten en 20 dinergasten worden bediend.

Reserveren kunt u vergeten: het zit al vol.