Nieuws/Financieel
973487
Financieel

Wisselkoersen drukken op Unilever

Ongunstige wisselkoersen hebben de omzet van Unilever in het eerste kwartaal van 2014 flink laten dalen. De zogenoemde onderliggende omzetgroei, die gecorrigeerd is voor valuta-effecten, lag nog wel op bijna 4 procent, wat wel lager is dan in dezelfde periode vorig jaar en het laatste kwartaal van 2013. Dat bleek donderdag bij de presentatie van de omzetcijfers over de eerste 3 maanden van dit jaar.

De omzet kwam 6,3 procent lager uit op 11,4 miljard euro. Wisselkoersen hadden een negatief effect van 8,9 procent. Onderliggend kwam de omzetgroei uit op 3,6 procent, waarbij de opkomende markten een onderliggende groei van 6,6 procent lieten zien.

Het onderdeel Persoonlijke Verzorging liet een onderliggende omzetgroei van 4,5 procent zien. In de tak Levensmiddelen was er sprake van een krimp met 1,7 procent. Dat was volgens het bedrijf onder meer het gevolg van het wegvallen van de paasomzet ten opzichte van vorig jaar, omdat Pasen dit jaar ver in het tweede kwartaal viel. De onderliggende groei in de dranken- en ijsactiviteiten die vallen onder Refreshment kwam wel uit op een sterke 5,9 procent.