Nieuws/Financieel
973535
Financieel

Nikkei eindigt in mineur

De effectenbeurs in Tokio is donderdag in de min geëindigd. De stemming werd gedrukt door de lagere slotstanden op Wall Street. Ook waren beleggers teleurgesteld dat Japan nog geen handelsakkoord wist te bereiken met de Verenigde Staten, ondanks het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan het land. De Nikkei sloot met een verlies van 1 procent op 14.404,99 punten.

Autofabrikant Toyota zakte 1,4 procent. Het handelsakkoord zou vooral voordelig zijn voor de grote Japanse exporteurs zoals de automakers. Kansai Electric Power verloor ruim 4 procent. De energieproducent liet weten dat het mogelijk nog lang zal duren voordat de kerncentrales in Japan kunnen worden herstart.

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen een gemengd beeld zien. In Hongkong won de Hang Seng-index 0,1 procent en in Sydney steeg de All Ordinaries ook 0,1 procent. De Kospi in Seoul zakte juist 0,1 procent, ondanks dat de Zuid-Koreaanse economie in het eerste kwartaal een sterker dan verwachte groei liet zien.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd