Nieuws/Financieel
973541122
Financieel

’Nederlandse bestandenverzender WeTransfer gaat naar beurs’

WeTransfer-oprichters Bas Beerens en Nalden.

WeTransfer-oprichters Bas Beerens en Nalden.

De Amsterdamse bestandenverstuurdienst WeTransfer praat met banken over een beursgang. Het bedrijf overweegt een notering aan de beurs in Amsterdam.

WeTransfer-oprichters Bas Beerens en Nalden.

WeTransfer-oprichters Bas Beerens en Nalden.

Dat bevestigen bronnen rond de voorgenomen trasnactie aan DFT, na berichtgeving van Sky News.

De plannen zijn nog niet definitief, er is ook nog geen definitief syndicaat aan banken benoemd. Een aankondiging van de beursgang wordt nog niet op heel korte termijn verwacht. Wel zou het bedrijf gebruik kunnen maken van de mogelijkheid om in het tweede kwartaal met volledige jaarcijfers over 2020 in het prospectus naar de beurs te gaan.

WeTransfer, dat zich specialiseert in het delen van grote bestanden online, heeft naar verluidt geprofiteerd van het vele thuiswerken door de coronacrisis.

WeTransfer was niet direct beschikbaar voor commentaar.

Het Amsterdamse bedrijf, dat ook een onlinepresentatie-app heeft, liet al in 2018 weten binnen enkele jaren naar de beurs te willen. Topman Gordon Willoughby gaf toen aan beleggers van het eerste uur de kans te willen geven hun belang te verzilveren. Dat zijn onder meer de drie oprichters en twee venture capital-investeerders.

Daarnaast wil WeTransfer met andere diensten voor de creatieve sector blijven groeien. Tenslotte moet WeTransfer ook groter worden in de Verenigde Staten, aangezien dat land ’s werelds grootste markt voor onlineadvertenties is, zei Willoughby destijds.

Interesse investeerders

WeTransfer werd in 2009 opgericht door Bas Beerens, Rinke Visser en blogger Nalden. In 2015 nam investeerder Highland Europe een minderheidsbelang voor $25 miljoen, destijds zo’n €22 miljoen. In 2019 kocht het voor nog eens €35 miljoen aan aandelen.

WeTransfer is naar eigen zeggen al sinds 2013 winstgevend.