Nieuws/Financieel
975561
Financieel

Wall Street opent licht hoger

De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag licht hoger geopend. De graadmeters lijken daarmee een voorzichtige poging te wagen het herstel van een dag eerder door te zetten. Goed ontvangen kwartaalberichten van toonaangevende bedrijven als Coca-Cola en Johnson & Johnson boden steun aan de handel.

De Dow-Jonesindex noteerde na enige minuten handelen 0,2 procent hoger op 16.205 punten. De brede S&P 500 won 0,2 procent tot 1834 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 4029 punten.

Johnson & Johnson (J&J) dikte 1,1 procent aan. Het Amerikaanse farmacieconcern boekte in het eerste kwartaal meer winst en omzet dan analisten hadden verwacht. Ook verhoogde J&J de winstverwachting voor het gehele boekjaar.

Coca-Cola verraste beleggers met een stevige volumegroei in onder meer China in het eerste kwartaal. Beleggers maakten zich zorgen over het verkoopvolume na een vlakke ontwikkeling in het vierde kwartaal. Coca-Cola, dat ook een winst- en omzetdaling bekendmaakte, werd 2,5 procent hoger gezet.