Nieuws/Financieel
975804
Financieel

Topman Macintosh kondigt vertrek aan

Topman Frank De Moor van Macintosh Retail Group gaat per 1 augustus het detailhandelsbedrijf verlaten. Dat maakte Macintosh vrijdag bekend.

Volgens Macintosh heeft De Moor te kennen gegeven terug te willen treden om elders een functie te aanvaarden. In ,,goed overleg'' met de raad van commissarissen is de datum van zijn vertrek vastgesteld, om zo de lopende herfinancieringsgesprekken onder zijn leiding af te kunnen ronden. Dit biedt ook enige tijd om een opvolger te zoeken. De Moor werd bestuursvoorzitter van Macintosh in februari 2003.

,,Ik ben van mening dat het verstandig is om na een periode van ruim 11 jaar als ceo de ruimte te bieden aan een opvolger om sturing te geven aan de nieuwe fase die Macintosh in gaat'', aldus De Moor in een toelichting. President-commissaris Henk van Dalen zei dat de raad van commissarissen waardering en respect heeft voor het besluit van De Moor en dat dit in zorgvuldig onderling overleg heeft plaatsgevonden.

Geen vertrekvergoeding

De Moor krijgt geen vertrekvergoeding mee, maar de raad van commissarissen is wel van plan hem een deel van de variabele beloning over 2014 toe te kennen, met een maximum van 139.000 euro. Ook mag hij de in het verleden toegekende personeelsopties blijven uitoefenen.

Het moederbedrijf van ketens van Dolcis, Manfield en Kwantum wist in 2013 het nettoverlies terug te dringen tot 12,1 miljoen euro, tegen een min van 126 miljoen euro een jaar eerder, toen het resultaat werd gedrukt door kosten voor het sluiten van een groot aantal winkels. De omzet daalde met 8 procent naar 822 miljoen euro.