Nieuws/Financieel
975805
Financieel

Forse afscheidssommen voor USG-bestuurders

Uitzendconcern USG People heeft zijn in 2013 vertrokken bestuursleden in totaal ruim 2,8 miljoen euro aan vertrekpremies betaald. Dat blijkt uit het jaarverslag van de onderneming. USG bracht het bestuur vorig jaar terug van vijf naar twee personen, waardoor bestuurders Albert Jan Jongsma, Eric de Jong en Hubert Vanhoe moesten vertrekken.

Jongsma en De Jong kregen, inclusief pensioenbijdrage en compensatie voor de 6 maanden opzegtermijn, respectievelijk 1,2 miljoen en bijna 1 miljoen euro mee. Vanhoe kreeg een beëindigingsvergoeding van ruim 6 ton. De vergoedingen van Jongsma en De Jong komen volgens het bedrijf overeen met twee jaarsalarissen, inclusief de variabele beloningen. Vanhoe kreeg, aldus het jaarverslag, ruim een jaarsalaris mee.

Een woordvoerder van USG People liet weten dat Jongsma en De Jong al zeer lang bij het bedrijf in dienst waren en dat het vertrek van alle drie bestuursleden werd ingegeven door een reorganisatie en niet door slecht bestuur.

USG was in de afgelopen jaren al vaker veel geld kwijt aan vertrekkende bestuurders. In 2011 betaalde het bedrijf een vergoeding van bijna 1 miljoen aan de opgestapte Hans Coffeng. In het jaar daarvoor was USG circa 1,5 miljoen kwijt aan bestuursvoorzitter Herman van Campenhout die ,,door een gebrek aan chemie'' slechts enkele maanden zijn functie had uitgeoefend. Van Campenhout ging vervolgens naar Telegraaf Media Groep, waar hij vorig jaar opstapte. Daar kreeg hij, zo werd eerder deze week bekend, een vertrekvergoeding van ruim 7 ton mee.