Nieuws/Financieel
975812
Financieel

Moody's verlaagt waardering KPN

Kredietbeoordelaar Moody's heeft de waardering voor KPN iets naar beneden bijgesteld. Dat maakte Moody's vrijdag bekend. De vooruitzichten voor het bedrijf blijven stabiel.

De belangrijkste waardering komt nu uit op Baa3 van Baa2. De waardering voor de kortetermijnleningen gaat van Prime-2 naar Prime-3.

Moody's zegt dat de verlaging voortvloeit uit het idee dat de verhouding tussen de winst en de schuld van KPN in 2014 en 2015 nog zwak blijft en dat er op korte termijn geen uitzicht is verbetering.

E-Plus

De kredietbeoordelaar merkt op dat KPN in 2013 maatregelen heeft getroffen om het ,,financiële profiel'' van het bedrijf te beschermen, maar dat een en ander toch onvoldoende was om de Baa2 waardering vast te kunnen houden. De operationele resultaten van het telecomconcern gaan volgens Moody's achteruit als gevolg van de moeilijke marktomstandigheden.

Moody's verwacht dat de verhouding tussen de schuld en ebitda van KPN in 2014-2015 uitkomt op circa 3. In deze verwachting gaat de kredietbeoordelaar overigens uit van een succesvolle verkoop van E-Plus in Duitsland, waarbij het grootste deel van de inkomsten uit de verkoop wordt gebruikt om schulden af te lossen.