Nieuws/Financieel
975823
Financieel

Vopak breidt capaciteit in Canada fors uit

Vopak heeft een bedrijf met twee distributieterminals gekocht in Canada. Dat meldde het tankopslagbedrijf donderdag, zonder op financiële details in te gaan.

Met de overname van de terminals in Quebec en Montreal stijgt de capaciteit van Vopak in Canada met 509.000 kubieke meter tot 712.000 kubieke meter. Na afronding van een uitbreidingsproject in Montreal, naar verwachting in het eerste kwartaal van 2015, hebben de overgenomen terminals een gecombineerde opslagcapaciteit van 581.000 kubieke meter.

Vopak verkreeg het bedrijf, Canterm Canadian Terminals, en de bijbehorende terminals via een aanbesteding. Beide terminals zijn gesitueerd aan de oevers van de Saint Lawrence rivier, volgens Vopak één van de grootste bevaarbare waterwegen ter wereld en de belangrijkste vaarroute van en naar de Grote Meren.

Montreal biedt volgens het bedrijf de beste locatie voor de import van geraffineerde producten door de recente sluitingen van raffinaderijen in de regio. De haven van Quebec biedt toegang tot diep water.