Nieuws/Financieel
975830
Financieel

Stakers Aviapartner demonstreren in Brussel

Ruim 160 stakende medewerkers van Aviapartner Cargo op Schiphol hebben donderdag gedemonstreerd bij het hoofdkantoor van de vrachtafhandelaar in Brussel.

Ze wilden de hoogste baas en grootaandeelhouder van Aviapartner, Laurent Levaux, te spreken krijgen. Maar hij liet zich niet zien, zo meldt FNV Bondgenoten. De vakbond heeft wel een boodschap kunnen overdragen aan Levaux.

De medewerkers van Aviapartner op Schiphol staken al meer dan een week voor een betere cao. Zij eisen teruggave van hun atv-dagen, een loonsverhoging van 3 procent, meer zeggenschap over hun roosters en verbetering van de positie van uitzendkrachten.

De actie in Brussel was oorspronkelijk woensdag gepland, maar vanwege het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan België is die na overleg met de veiligheidsdiensten een dag uitgesteld.

Geen commentaar

Aviapartner handelt luchtvracht en bagage af op 35 luchthavens in Europa. In Nederland gebeurt dit op Schiphol en in Rotterdam. Aviapartner Cargo heeft op Schiphol ongeveer 400 werknemers, die jaarlijks meer dan 2500 vrachtvliegtuigen afhandelen. Het Britse private-equityhuis 3i en bestuursvoorzitter Laurent Levaux zijn de aandeelhouders.

Bij het bedrijf was donderdag niemand bereikbaar voor commentaar.