Nieuws/Financieel
975846
Financieel

'Beursgang Citizens in gevaar na besluit Fed'

De afkeuring van het kapitaalplan van Royal Bank of Scotland (RBS) door de Federal Reserve vertraagt vrijwel zeker de beoogde beursgang van RBS-dochter Citizens. Dat schreef zakenkrant Financial Times donderdag.

Het plan was om de paperassen voor de beursgang van Citizens, dat 1400 filialen heeft in de Verenigde Staten, voor de zomer in te dienen zodat de aandelen van de dochter in de tweede helft van het jaar genoteerd zouden kunnen worden.

Het afstoten van Citizens is de pijler van plannen van RBS om zijn balans te versterken. De bank is na een reddingsactie in 2008 nog altijd voor 81 procent in handen van de Britse overheid. Volgens de krant was de core tier-1 ratio eind vorig jaar 8,6 procent, aanzienlijk lager dan bij de meeste grote rivalen.

RBS zei naast de plannen voor de beursgang ook serieus te zullen kijken naar eventuele biedingen op Citizens. RBS hing een prijskaartje van 15 miljard pond (18,1 miljard euro) aan Citizens, dat de interesse heeft gewekt van onder meer de Canadese TD Bank en de Japanse Sumitomo Mitsui Financial Group.