Nieuws/Financieel
975848
Financieel

Hoogdividendaandelen en herstelkandidaten geliefd

Terwijl klanten van de twee grootste brokers van Nederland een voorkeur hebben voor volatiele aandelen, blijken bezoekers van DFT het liefst in bedrijven met een hoog dividend te beleggen. Maar potentiële herstelkandidaten worden bepaald niet geschuwd, zo blijkt uit een peiling op DFT.

Van de ongeveer duizend deelnemers geeft een derde de voorkeur aan bedrijven met een hoog dividendrendement. Afgezien van de vastgoedaandelen is Shell het meest aansprekende voorbeeld. De zwaargewicht in de AEX-index blijkt bij klanten van BinckBank en Lynx slechts op de vijfde respectievelijk zesde plaats te komen van de meest verhandelde fondsen.

In het door fraudezaken geplaagde Imtech en het nog veel volatielere biotechnologiefonds Pharming is in de eerste maanden van dit jaar door de veelal particuliere beleggers meer gehandeld. Aan dergelijke potentiële herstelkandidaten geeft 31% van de bezoekers van DFT de voorkeur, ondanks de hoge risico’s.

29% belegt het liefst in solide groeiaandelen. Ongetwijfeld wordt dit percentage gedrukt door het feit dat aan het Damrak niet veel van dergelijke  fondsen verhandeld worden. Bij de hoofdfondsen lijken ASML, Gemalto en Unilever het meest voor dit predicaat in aanmerking te komen, waarbij opgemerkt zij dat de eerste twee weliswaar op lange termijn stevig groeien maar behoorlijk gevoelig zijn voor een recessie. Verder zoekt 7% het liefst zijn heil in overnamekandidaten.