Nieuws/Financieel
975852
Financieel

'Verkoop Altice in Portugal mogelijk'

De expansiedrift van Vodafone op het Iberisch schiereiland zou voor Altice aanleiding kunnen zijn zijn activiteiten in Portugal te verkopen, maar alleen als het daar een goede prijs voor kan krijgen. Dat schrijft analist Emmanuel Carlier van ING donderdag naar aanleiding van uitlatingen van topman Vittorio Coloa van Vodafone.

Coloa zei dat Vodafone na de overname van de Spaanse kabelexploitant Ono voor ruim 7 miljard euro, open staat voor acquisities van kleinere Portugese kabelaars. Als die niet te koop zijn, zal Vodafone zelf glasvezel gaan aanleggen, zei hij. Het Britse bedrijf is na Portugal Telecom en ZonOptimus al de nummer drie op de Portugese kabelmarkt.

Altice is in Portugal eigenaar van Cabovisao en ONI, die vorig jaar samen goed waren voor 210 miljoen euro aan omzet. Hoewel het bedrijf bij de recente beursgang in Amsterdam liet weten geïnteresseerd te zijn in ZonOptimus, denkt Carlier dat het juist zou kunnen overwegen zijn Portugese bezittingen te verkopen, gezien de toch al dalende prijzen en de toenemende concurrentie van Vodafone. Hij gaat daarbij uit van een waardering van circa 600 miljoen euro.

ING heeft een koopadvies voor Altice en een koersdoel van 36 euro. Het aandeel stond donderdag om 10.00 uur 0,4 procent lager op 31,55 euro.