Nieuws/Financieel
975855
Financieel

'2014 kan sterk jaar worden voor Nutreco'

De afgelopen weken was er sprake van een stroom van goed nieuws rond Nutreco. Dat schrijven analisten van Rabobank donderdag. Volgens de marktvorsers kan 2014, ondanks het rumoer rond de capaciteitsuitbreiding van concurrent Marine Harvest, een goed jaar worden voor het diervoederbedrijf.

Goed nieuws was er rond de verkoop van de vleesactiviteiten in Spanje en Portugal, waar vorige week geruchten in de markt kwamen dat een verkoop aan investeringsfondsen ophanden was. Volgens Rabo kan dat een flinke som aan cash opleveren. Daarnaast boden de cijfers van onderzoeksbureau Kontali een gunstig beeld van de zalmvoerverkopen in de afgelopen maanden. ,,Dat bevestigt de verwachting voor een uitstekende start voor de visindustrie in 2014.''

Verder denkt Rabobank niet dat de nieuwe capaciteit die zich in de visvoervolumes in Noorwegen aftekent, in 2014 tot een overaanbod zal leiden. Het zal volgens de bank nog zeker 2 jaar duren voordat Marine Harvest zijn eerst fabriek op volle sterkte kan laten draaien.

Rabobank handhaaft zijn buy-advies voor Nutreco, dat donderdag rond 9.40 uur 1,1 procent lager noteerde op 32,52 euro.