Nieuws/Financieel
975863
Financieel

'Matig kwartaal voor Unilever'

Unilever maakt een sloom kwartaal door en zal ook over heel 2014 de groei verder zien afzwakken. Dat schrijft analist Marco Gulpers van ING donderdag in een rapport over het levens- en verzorgingsmiddelenconcern.

Maar de winstmarge zal naar verwachting wel groeien en het bedrijf heeft de mogelijkheid om een nieuwe expansiefase in te zetten, aldus Gulpers.

ING verwacht voor dit kwartaal een onderliggende omzetgroei van slechts 2,9 procent, tegen 4,1 procent in het vierde kwartaal van 2013, door zwakke prijstrends, aanhoudende valuta-effecten en doordat Pasen ruim in het tweede kwartaal valt. Maar de winstmarge zal volgens de bank wel blijven groeien door stevige kostenbesparingen en een betere mix van producten.

Unilever zou daarnaast zijn riante financiële mogelijkheden moeten gaan inzetten. ING denkt dat aandeelhouders er op vertrouwen dat Unilever bereid is om een volgende stap te zetten in zijn transformatie, een vlucht naar voren te nemen en Colgate-Palmolive over te nemen. Dat zou zo'n 54,3 miljard euro kosten, terwijl Gulpers weinig problemen van toezichthouders voorziet.

Het zwakke eerste kwartaal zou kunnen drukken op de prijs van het aandeel Unilever en dat zou voor beleggers een goed moment kunnen zijn om in te stappen, denkt ING. Vooralsnog handhaaft de bank zijn hold-advies voor het concern. Het aandeel sloot woensdag op 29,12 euro.