Nieuws/Financieel
975871
Financieel

Arcadis aan de slag bij Twentekanalen

Arcadis heeft van Rijkswaterstaat opdracht gekregen voor werk aan de verruiming van de Twentekanalen. Dat maakte het advies- en ingenieursbureau donderdag bekend zonder financiële details te vermelden.

Arcadis zal de plannen uitwerken, waaronder het ontwerp en de kostenraming, en de bijbehorende vergunningen en ontheffingen verkrijgen. Verder zal Arcadis veldgegevens voor de contractvoorbereiding en de aanbesteding verzamelen.

Door de verruiming van de Twentekanalen worden bedrijven in Twente beter bereikbaar voor de grotere scheepvaart. Daardoor moet de concurrentiepositie van de binnenvaart als milieuvriendelijk alternatief voor andere transportvormen worden versterkt.

Arcadis maakte verder bekend dat financieel topman Renier Vree is voorgedragen voor nog een periode van 4 jaar. Stephan Ritter, topman van Arcadis Europe, wordt voorgedragen voor een plek in het bestuur en zal daarbij Friedrich Schneider vervangen die heeft besloten Arcadis te verlaten na afloop van zijn termijn. Verder is commissaris Ian Grice voorgedragen voor een nieuwe termijn van 4 jaar in de raad van toezicht.