Nieuws/Financieel
976072
Financieel

Shortposities Imtech afgenomen

Hedgefondsen hebben het voorstel van Imtech om de nominale waarde per aandeel tot €0,01 te verlagen, niet aangegrepen om extra shortposities op te bouwen. Integendeel, de koersval van eind vorige week is door twee fondsen zelfs aangegrepen om minder stevig op een voortgaande neergang te speculeren.

Uit het shortregister van de Autoriteit Financiële Markten blijkt dat eind vorige week shortposities met een totale omvang van 8,25% in Imtech waren opgebouwd. Pal voor het naar buiten gebrachte agendapunt over de nominale waarde was dat nog nagenoeg 1 procentpunt hoger. Het Britse hedgefondsen GLG Partners en Marshall Wace grepen de koersval aan om hun posities af te bouwen tot 0,69% respectievelijk 1,47%.

Daaruit kan geconcludeerd worden dat de koersval van meer dan een kwart sinds donderdag vanwege de toegenomen angst voor een nieuwe aandelenemissie niet aan hedgefondsen kan worden toegerekend. Oprichter Henkjan Faber van Shortsell.nl toont zich hier niet verbaasd over. „Je ziet wel vaker dat dergelijke koersdalingen worden aangegrepen om wat winst te nemen. We moeten afwachten of er de komende dagen alsnog meldingen komen van grotere shortposities, maar het lijkt me onwaarschijnlijk dat de totale omvang duidelijk zal toenemen."