Nieuws/Financieel
976075
Financieel

’Dom voorstel van Imtech om nominale waarde te verlagen'

Een kleine meerderheid van de bezoekers van DFT vindt Imtechs voorstel dom om de nominale waarde per aandeel te verlagen. En dan vooral omdat dit de angst voor een emissie heeft vergroot. Dit blijkt uit een peiling waarop ongeveer 2400 keer gestemd werd.

Imtech toonde zich niet gelukkig over de berichtgeving in De Telegraaf volgend op het voorstel de nominale waarde tot een schamele 1 cent te verlagen. Maar het bedrijf zou zijn hand in eigen boezem moeten steken. Want waarom kon de nominale waarde niet gewoon op €0,80 blijven? Dat was immers toch bijna 60% onder de beurskoers voorafgaande van het voorstel.

Beleggers zijn inmiddels bevangen door de angst dat er vroeg of laat een emissie komt. En omdat de beurskoers  sinds donderdag met meer dan een kwart is gedaald, dreigt de prijs bij een emissie duidelijk lager uit te komen dan de €1,40 van vorig jaar. Imtech heeft het over zichzelf afgeroepen dat er misschien zelfs onder de huidige nominale waarde van €0,80 geëmitteerd moeten worden.

48% van de deelnemers vindt het voorstel dat Imtech op de aandeelhoudersvergadering op 22 mei in stemming wil brengen, wel verstandig. Ze menen dat het bedrijf beleggers zo voorbereidt op een emissie en hiermee een maximale financiële flexibiliteit bereikt.

De druk op Imtech om via de verkoop van onderdelen voor medio volgend jaar een schuldenreductie van €400 miljoen geheel of grotendeels te realiseren, is de laatste dagen duidelijk verder toegenomen. Want met een inmiddels tot ongeveer €650 miljoen teruggevallen beurswaardering, dreigt anders een verdubbeling van het aandelenkapitaal.