Nieuws/Financieel
976125
Financieel

Peugeot wil winstgevendheid opkrikken

De noodlijdende Franse autofabrikant PSA Peugeot Citroën verwacht de komende jaren de winstgevendheid bij zijn automobielactiviteiten op te kunnen voeren, geholpen door een verkleining van het aantal modellen en uitbreiding in opkomende markten. Dat heeft de nieuwe topman Carlos Tavares maandag aangekondigd.

Peugeot mikt voor 2018 op een operationele winstmarge van 2 procent bij de automobieldivisie. In de periode 2019 tot en met 2023 moet de marge verder stijgen tot 5 procent van de omzet. Het bedrijf wil het aantal modellen reduceren tot 26 van de huidige 45 en heeft de doelstelling uitgesproken om meer dan 50 procent van zijn auto's in 2015 buiten Europa te verkopen. Het concern heeft de afgelopen jaren miljardenverliezen geleden door de zwakke Europese automarkt.

Tavares nam eind vorige maand het roer bij Peugeot over. De autofabrikant bereikte in februari overeenstemming over een kapitaalinjectie van in totaal 3 miljard euro van het Chinese autobedrijf Dongfeng en de Franse staat.

Verder kondigde Peugeot aan de verkooporganisatie te zullen herstructureren en de winstgevendheid in Rusland en Zuid-Amerika te willen herstellen. ,,Ik ben vastbesloten om het herstel van de groep te versnellen door het creatieve potentieel van al onze teams te kanaliseren, om zo snel mogelijk weer op de weg naar winst terug te komen'', aldus Tavares.