Nieuws/Financieel
976128
Financieel

'Reed Elsevier goed voor aandeelhouders'

Reed Elsevier laat een behoorlijke organische groei zien en heeft de afgelopen jaren geld aan aandeelhouders teruggegeven door middel van hoger dividend en aandelenterugkoopprogramma's. De waardering is op dit moment echter niet zo aantrekkelijk, vindt ING. De bank begint daarom met het volgen van Reed Elsevier met een hold-advies, zo bleek maandag.

ING merkt op dat de informatieleverancier zich goed lijkt te vinden in zijn huidige verhouding tussen schuld en eigen vermogen. Samen met een verbeterd operationeel resultaat zou dit moeten leiden tot meer teruggave aan aandeelhouders. De organische groei die de onderneming de afgelopen jaren heeft laten zien, zal naar verwachting van ING in 2014 wel teniet worden gedaan door valutakoerseffecten.

De bank hanteert nu een koersdoel van 16 euro. Reed Elsevier noteerde maandag enkele minuten na de opening 0,6 procent lager op 14,85 euro.

ING begint nu ook met het volgen van Wolters Kluwer, eveneens met een hold-advies. Er is op dit moment volgens de bank slechts een beperkte koersstijging mogelijk. Het vooruitzicht van een mogelijk aandeleninkoopprogramma is nog ver weg en de organische groei in 2014 zal nog beperkt zijn.

Voor de uitgever denkt ING aan een koersdoel van 22 euro. Wolters Kluwer noteerde maandag kort na de opening op 0,5 procent lager op 19,93 euro. De AEX stond 0,3 procent lager.