Nieuws/Financieel
977766
Financieel

Beleggersvertrouwen in eurozone stijgt verder

Het vertrouwen van beleggers in de eurozone is gestegen naar het hoogste punt sinds april 2011. Sinds januari is het sentiment over de eurozone iedere maand verbeterd, zo blijkt uit onderzoek van statistisch bureau Sentix.

De index steeg 0,2 punten naar 14,1 punten. Het vertrouwen in de huidige situatie steeg, terwijl de toekomstverwachting iets negatiever werd.

Niet de hele eurozone deelt in de goede stemming. De index die het vertrouwen in de Duitse economie meet, daalde voor de derde maand op een rij. Beleggers zijn vooral negatiever over de huidige situatie bij onze oosterburen.

Opkomende markten

Beleggers in opkomende markten zijn over het algemeen iets positiever geworden. De index voor Azië, exclusief Japan, daalde weliswaar iets, maar beleggers zijn wel optimistischer over de toekomst van de Aziatische economieën.

De index voor Oost-Europa steeg van 4,8 naar -2. Nu het acute gevaar van de Krim-crisis bezworen lijkt, steeg het vertrouwen in de toekomst van Oost-Europa weer. Ook het sentiment over Latijns-Amerika steeg flink.