Nieuws/Financieel
977832
Financieel

'SFR voegt veel waarde toe aan Altice'

De overname van het Franse telecombedrijf SFR voegt veel waarde toe aan kabelexploitant Altice. Dat concludeerde analist Emmanuel Carlier van ING maandag.

ING schat de toegevoegde waarde van SFR op 22 euro per aandeel Altice en stelt dat die waarde nog niet in het huidige koersdoel van 36 euro is verwerkt. De bank verwacht dat Altice zijn schuld met circa 3,5 miljard euro zal verhogen voor de overname en dat het bedrijf het aantal uitstaande aandelen met zo'n 20 procent zal uitbreiden.

Vivendi meldde zaterdag dat het heeft besloten zijn telefonietak SFR te verkopen aan Altice, dat een beursnotering heeft in Amsterdam. Altice, dat SFR wil samenvoegen met zijn Franse kabeldochter Numericable, biedt 13,5 miljard euro in contanten en nog eens 750 miljoen euro op een later tijdstip. Daarnaast krijgt Vivendi een belang van 20 procent in het fusiebedrijf.

Het aandeel Altice, dat door ING op zijn lijst met aanbevolen bedrijven uit de Benelux werd gezet, noteerde maandag om 9.45 uur 7,6 procent in de plus op 32,42 euro.