Nieuws/Financieel
977852
Financieel

'Pharming rekent op goedkeuring Ruconest'

Bestuursvoorzitter Sijmen de Vries van Pharming acht het niet waarschijnlijk dat de Amerikaanse toezichthouder FDA het medicijn Ruconest afkeurt omdat het beoordelingsproces al ver gevorderd is. Dat zei hij in een zaterdag gepubliceerd interview met De Telegraaf.

Eind februari verlengde de FDA de periode waarin een beslissing moet worden genomen over het belangrijkste product van Pharming tot 16 juli. Eerder gold een deadline van 16 april.

Pharming bestaat al sinds 1988 maar behaalde tot nu toe nog nooit winst. Mocht Ruconest worden goedgekeurd en op de markt komen in de VS, dan kan het bedrijf uit Leiden rekenen op een betaling van 20 miljoen dollar van de Amerikaanse partner Salix. Van de verdere verkoopopbrengsten gaat 30 à 40 procent naar Pharming.

Het bedrijf is dit jaar de absolute ster van de Amsterdamse beurs met een koerswinst van 258 procent. Pharming degradeerde vorige maand uit de MidKap omdat Euronext de beurswaarde en een minimale aandelenprijs hanteert in plaats van het handelsvolume. Als Pharming in september wil promoveren naar de Smallcap-index moet de gemiddelde koers 1 euro zijn. Het aandeel sloot vrijdag op 51 cent.