Nieuws/Financieel
982910
Financieel

'Concurrentie gunstig voor mobiel internet'

Concurrentie tussen telecombedrijven zorgt ervoor dat mobiel internet goedkoper wordt en vaker wordt gebruikt. Dat stelde de Britse zakenkrant Financial Times zondag op basis van een onderzoek van consultancybureau ReWheel.

De onderzoekers concludeerden dat in Europese landen met veel concurrentie, zoals Groot-Brittannië, Finland en Oostenrijk, de prijzen van mobiel internet veel lager zijn dan in andere landen. Daarbij wordt er in landen met minder concurrentie minder gebruikgemaakt van mobiel internet en zijn de netwerken er trager dan in markten met veel aanbieders.

Telecombedrijven geven vaak aan dat schaalgrootte de enige manier is om de aanhoudende daling van de omzet te stoppen en om de investeringen in netwerken en nieuwe producten op peil te houden. De Europese kabel- en telecommarkt maakt het laatste jaar een flinke consolidatieslag door. Zo wil KPN zijn Duitse dochterbedrijf E-Plus verkopen aan Telefónica Deutschland, dat al een belangrijke positie op de Duitse markt heeft. In Frankrijk aast telecombedrijf Bouygues op branchegenoot SFR.