Nieuws/Financieel
983006
Financieel

UBS vergroot belang in Ziggo

UBS heeft zijn belang in Ziggo uitgebreid. Dat blijkt uit een melding van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Het belang van de Zwitserse bank in de kabelexploitant is gegroeid tot 5,1 procent, met een overeenkomstig stemrecht. Vorige maand werd een belang van 3,13 procent gemeld.

Ziggo wordt naar verwachting overgenomen door het Amerikaanse Liberty Global. Het moederbedrijf van UPC gaf eind januari aan Ziggo over te willen nemen voor 34,53 euro per aandeel. Het bod waardeert Ziggo op zo'n 10 miljard euro.

Fusie

De Europese Commissie meldde eerder deze maand voor 23 april een besluit te zullen nemen over de voorgenomen fusie van Ziggo en UPC. Door de overname zou Liberty Global een nog grotere rol gaan spelen op de Nederlandse markt voor internet, televisie en telefonie via de kabel.

Volgens het Amerikaanse bedrijf verandert de overname echter niets aan de marktomstandigheden. Door de regionale spreiding van het Nederlandse kabelnet kunnen consumenten momenteel niet kiezen tussen het aanbod van UPC of Ziggo. Het nieuw te vormen bedrijf wordt, onder de merknaam Ziggo, wel een grotere concurrent van KPN.