Nieuws/Financieel
983544
Financieel

Vrachtafhandelaars Schiphol verlengen staking

Werknemers van vrachtafhandelaar Aviapartner Cargo (APC) op de luchthaven Schiphol verlengen de staking tot vrijdagavond 22.00 uur. Dat heeft FNV Bondgenoten donderdag bekendgemaakt.

,,Overleg met de directie heeft vooralsnog niets opgeleverd. We bekijken vanaf zaterdag per dag hoe we verder gaan. Daarbij speelt de naderende top in Den Haag ook een rol'', aldus bestuurder Jacob de Vries van de vakbond.

De vrachtafhandelaars gingen dinsdag in staking, in een poging een betere cao af te dwingen. Zij gaven toen aan dat zonder positief resultaat de staking met nog eens 24 uur zou worden verlengd. ,,De werkgever weigert in te gaan op de eisen van de werknemers'', aldus de vakbond.

Loonsverhoging

Door de staking kunnen sommige vliegtuigen niet vertrekken, omdat ze geen lading hebben. Vliegtuigen die binnen komen worden niet gelost. Passagiers hebben geen last van de staking omdat het alleen om vrachtvluchten gaat.

De werknemers van APC eisen teruggave van hun atv-dagen, een loonsverhoging van 3 procent, meer zeggenschap over hun roosters en verbetering van de positie van uitzendkrachten. Aviapartner Cargo spande maandag in Utrecht nog een kort geding aan tegen de vakbond om een staking te voorkomen. Maar de rechter stelde het bedrijf in het ongelijk.