Nieuws/Financieel
983648
Financieel

Kleiner verlies voor Royal HaskoningDHV

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV heeft vorig jaar, met name door de aanhoudende economische malaise in Europa, een nettoverlies van 3,4 miljoen euro in de boeken gezet. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

In 2012 bedroeg het tekort onder de streep nog bijna 20 miljoen euro, mede als gevolg van de kosten van de fusie tussen Royal Haskoning en DHV die in de zomer van dat jaar werd afgerond.

Royal HaskoningDHV behaalde een omzet van 667 miljoen euro, bijna 5 procent minder dan in 2012. Naast economische tegenwind in Europa drukte ook de waardestijging van de euro ten opzichte van veel buitenlandse valuta's de opbrengsten. Het operationeel resultaat nam met twee derde toe tot ruim 16 miljoen euro, mede dankzij lagere kosten.

Samenvoeging

Om zich aan te passen aan de slechte marktomstandigheden heeft het bedrijf zijn activiteiten in Nederland, Polen en het Verenigd Koninkrijk verder gereorganiseerd. De samenvoeging van kantoren en systemen die het afgelopen jaar is doorgevoerd, leidt volgens de onderneming tot nog meer substantiële kostenbesparingen.

Naar eigen zeggen is Royal HaskoningDHV het jaar begonnen met een gezonde balans, lagere kosten en een hogere bezettingsgraad. ,,Met dit als basis zijn de vooruitzichten voor 2014 en daarna zeer positief'', stelde het bedrijf. Ook de markt laat volgens de onderneming ,,over het algemeen weer een positiever beeld zien'', ook in sommige delen van Europa.