Nieuws/Financieel
983782
Financieel

Schoonmakers Schiphol weer aan het werk

De stakende schoonmakers op de luchthaven Schiphol zijn donderdag al na twee uur staken weer aan het werk gegaan, uit angst dat hun werkgever ter vervanging extra uitzendkrachten inzet. Donderdagmiddag willen de schoonmakers opnieuw een werkonderbreking houden om verdere stappen te overleggen. Dat liet vakbondsbestuurder Ashna Kamta van FNV Schoonmaak weten.

Schiphol stelt in een reactie geen last te hebben gehad van de actie van donderdagmorgen. Volgens een woordvoerder wordt er ,,gewoon gewerkt''.

Eerder op de dag meldde FNV dat de schoonmakers voor 24 uur het werk zouden neerleggen. Rond 9 uur in de ochtend werden de eerste 50 stakers ingeschreven door FNV-voorzitter Ton Heerts. ,,Ik zou in de loop van de dag niet meer naar de wc gaan op Schiphol Plaza'', aldus FNV-bestuurder Ron Meyer donderdagmorgen.

Arbeidsvoorwaarden

De vakbond wil Schiphol, een belangrijke opdrachtgever van de schoonmakers, met de acties dwingen om werkgeversorganisatie OSB onder druk te zetten om in te stemmen met betere arbeidsvoorwaarden. FNV wil onder meer betere regelingen bij ziekteverzuim.

De bond had de werkgevers in de schoonmaakbranche vorige week een ultimatum gesteld, maar daarop gingen ze niet in. OSB vindt de eisen van FNV voor de nieuwe cao onrealistisch. De werkgevers willen dat FNV weer aan de onderhandelingstafel aanschuift.