Nieuws/Financieel
983845
Financieel

Financieel topman weg bij Vastned

Financieel bestuurder Tom de Witte verlaat Vastned. Dat maakte vastgoedonderneming donderdag bekend. Het besluit is genomen in ,,nauw overleg'' tussen de raad van commissarissen en De Witte, die 11 jaar de functie van financieel topman heeft vervuld.

De Witte gaat per 1 januari 2015 weg en blijft in de tussentijd zijn taken uitvoeren. Vastned gaat op zoek naar een opvolger.

Vastned laat weten dat de raad van commissarissen heeft besloten dat het tijd is voor veranderingen, gezien het lange dienstverband van De Witte. Een nieuwe financieel directeur en de huidige topman moeten de onderneming in ,,de volgende fase'' leiden.

De Witte ontvangt een ontslagvergoeding van in totaal 1,5 keer zijn huidige vaste basissalaris. De vergoeding is hoger dan bepaald in de zogenoemde corporate governance code. Maar volgens de onderneming gaat het om ,,een gedeeltelijke compensatie voor de door Tom de Witte opgebouwde rechten op grond van zijn arbeidscontract voor onbepaalde tijd, zoals dat vóór de code afgesloten werd''.