Nieuws/Financieel
983857
Financieel

Verbetering consumentenvertrouwen houdt aan

De stemming van consumenten is deze maand verder verbeterd. De vertrouwensindicator van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg in maart 3 punten en kwam uit op min 7. Dat betekent dat er 7 procent meer pessimisten dan optimisten zijn. Dat maakte het statistiekbureau donderdag bekend.

Het consumentenvertrouwen is sinds afgelopen zomer vrijwel onafgebroken toegenomen. In februari steeg de indicator 2 punten.

Consumenten waren in maart positief over het algemeen economisch klimaat, constateert het CBS. Deze indicator verbeterde 10 punten en kwam uit op 4. Voor het eerst na augustus 2007 is de mening over het economisch klimaat weer overwegend positief.

De zogenoemde koopbereidheid van consumenten is deze maand alleen nauwelijks veranderd. Deze indicator daalde licht, met 1 punt naar min 13. Consumenten vonden de tijd minder gunstig voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies, dan een maand eerder. Verder waren ze wat somberder over hun eigen financiële situatie in de afgelopen 12 maanden.