Nieuws/Financieel
983892
Financieel

Robeco wil groei versnellen

Vermogensbeheerder Robeco wil de komende jaren de groei versnellen. Tot eind 2018 moet het beheerd vermogen door middel van autonome groei toenemen tot ruim 300 miljard euro, van 205 miljard euro aan het einde van 2013. Dat meldde Robeco donderdag bij de presentatie van de strategie 2014-2018.

De voormalige Rabobank-dochter, die vorig jaar is verkocht aan het Japanse Orix, gaat zich richten op groei in de Verenigde Staten, Europa en Azië. Er wordt gewerkt aan autonome groei, maar Robeco kijkt ook naar mogelijke overnames.

Over 2013 realiseerde Robeco een toename van het beheerd vermogen met 1,5 miljard euro en boekte een nettowinst van 118 miljoen euro.

Groeipotentieel

Topman Roderick Munsters zegt ,,een sterk groeipotentieel'' te zien in de Verenigde Staten, waar momenteel al circa de helft van de klanten en van het beheerd vermogen van Robeco vandaan komen. Ook in Azië en Europa valt ,,substantiële groei'' te verwachten. Nederland blijft een ,,belangrijke markt''.

Ingewijden zeiden eind januari aan het Financieel Dagblad dat Robeco overweegt Rotterdam als thuisbasis te verlaten en mogelijk te verhuizen naar Londen. Munsters stelde toen dat een verplaatsing van het hoofdkantoor niet aan de orde is.