Nieuws/Financieel
983930
Financieel

Nikkei lager door Fed

De aandelenbeurs in Tokio is donderdag licht lager geëindigd. Beleggers deden een stap terug nadat Janet Yellen, de nieuwe voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, liet doorschemeren dat de rente in de Verenigde Staten mogelijk eerder dan verwacht zal worden verhoogd. De Nikkei sloot 1,7 procent lager op 14.224,23 punten.

De Japanse projectontwikkelaars werden getroffen door winstnemingen na de plussen van een dag eerder. Mitsui Fudosan en Mitsubishi Estate verloren daardoor 3,7 en 4 procent. Een verzwakking van de Japanse yen bood daarentegen enige steun aan de Japanse exportbedrijven en zorgde voor beperkte koersuitslagen in de sector. Sony steeg 1,5 procent. Zakenkrant Nikkei meldde dat het elektronicaconcern het aantal toeleveranciers wil terugbrengen om de productontwikkeling te versnellen.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten lieten ook verliezen zien in navolging van de negatieve stemming op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,5 procent lager in de middaghandel. De Kospi in Seoul verloor 0,9 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 1,1 procent in de min.