Nieuws/Financieel
984276
Financieel

Toshiba wil groeien op Europese LED-markt

Toshiba zoekt samenwerkingspartners voor de productie van verlichtingsarmaturen voor de Europese markt. Het Japanse technologieconcern wil op dat terrein de concurrentie aangaan met marktleider Philips en het Duitse Osram. Dat zegt Francois Seguineau, hoofd van de Europese verlichtingspoot van Toshiba, in een woensdag gepubliceerd interview met Bloomberg.

Volgens Seguineau bezet Toshiba momenteel de 20e plaats op de Europese markt voor energiezuinige LED-verlichting, maar wil het bedrijf daarin een flinke stap voorwaarts zetten. Daarbij zijn armaturen volgens de topman veel belangrijker dan LED-lampen zelf, omdat klanten complete systemen willen hebben die direct thuis of op kantoor kunnen worden opgehangen.

Om armaturen te maken die samen met de eigen LED-lampen op de markt kunnen worden gebracht, heeft Toshiba partners nodig die al voet aan de grond hebben in Europa, gaf Seguineau aan. Het komende jaar wil het bedrijf overeenkomsten sluiten met minstens drie partijen. De bestuurder zei dat Toshiba al samenwerkt met een bedrijf in Duitsland, maar wilde de naam daarvan niet noemen.