Nieuws/Financieel
987610
Financieel

Topman FGH Bank legt functie tijdelijk neer

Directievoorzitter Peter Keur van FGH Bank, onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep, legt zijn functie tijdelijk neer. Dit maakte de Rabobank vrijdag bekend.

Aansluitend op een aangifte tegen FGH Bank en publiciteit rond zijn persoon, legt FGH-directievoorzitter Peter Keur op eigen initiatief tijdelijk zijn functie neer, aldus de bekendmaking. Zijn taken zullen de komende periode worden waargenomen door Jos van Lange, directievoorzitter van Rabo Vastgoedgroep.

Het FD berichtte donderdag dat Keur persoonlijk heeft bevorderd dat zijn bank in 2011 twee kredieten beschikbaar stelde aan Eurocommerce op basis van vervalste informatie van deze projectontwikkelaar.

Extern onderzoek

Rabobank zegt nu dat het ,,in aanvulling op eerder intern onderzoek, waaruit geen verwijtbaar gedrag is gebleken'', in samenspraak met de raad van commissarissen van Rabo Vastgoedgroep/FGH Bank heeft besloten de beschuldigingen uit de aangifte ook extern te laten onderzoeken. ,,Ik treed tijdelijk terug in het belang van dat externe onderzoek en verwacht dat de uitkomst in lijn zal zijn met die van het interne onderzoek'', aldus Peter Keur.

De Rabobank, de Rabo Vastgoedgroep en FGH Bank zullen verder geen inhoudelijke mededelingen doen.