Nieuws/Financieel
987832
Financieel

Disney snijdt diep in gametak

Mediabedrijf Disney gaat meer dan een kwart van alle banen bij Disney Interactive, de gamestak van het concern, schrappen. Het gaat om zo'n 700 banen in totaal. Dat meldt The New York Times.

Het gaat voornamelijk om banen bij Playdom, de door Disney overgenomen ontwikkelaar van gratis online games als Disney City Girl, Marvel Avengers Alliance en Pirates of the Carribbean: Isles of War. Ook bij het deel van het bedrijf dat verantwoordelijk is voor smartphone- en tabletgames verdwijnen veel banen.

Opmerkelijk is dat juist de meest 'hardcore' game van 'the house of mouse', Disney Infinity, de Interactive-divisie alsnog in de zwarte cijfers heeft weten te trekken. Het spel is een combinatie van een traditionele game voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii en speelgoed. Gekochte beeldjes kunnen als personages in de games verschijnen door ze op een speciaal platform te plaatsen.

Disney heeft verder aangekondigd dat het meer ontwikkelaars van buitenaf zal inschakelen om spellen te maken die gebaseerd zijn op bekende personages, films en series.