Nieuws/Financieel
987868
Financieel

Koploper AEX met 4,8% winst

Meer reizigers laten koers Air France-KLM vliegen

De passagiers- en vrachtvliegtuigen van Air France-KLM waren afgelopen maand beter gevuld. Dat blijkt uit de vervoersstatistieken over februari die de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep vrijdag heeft gepubliceerd. KLM koerste in de middag bijna 5% hoger.

In absolute zin nam het aantal passagiers met 1,8 procent toe tot 5,3 miljoen. Het passagiersvervoer, waarbij ook de gevlogen afstand wordt meegewogen, steeg met 2,9 procent terwijl het aantal beschikbare stoelen met 1,1 procent toenam. Gemiddeld was 81,9 procent van de vliegtuigstoelen bezet, een verbetering van 1,4 procentpunt ten opzichte van februari 2013.

Vooral de intercontinentale routes trokken meer passagiers, 3,3 procent terwijl het aanbod 2,4 procent hoger lag. Op Europese bestemmingen nam het passagiersvervoer met 0,8 procent toe. De capaciteit lag daar 3,8 procent lager.

De vraag naar vrachtvervoer lag 3,5 procent hoger dan een jaar eerder, bij een 0,6 procent lagere capaciteit. De beladingsgraad van vrachttoestellen steeg daardoor op jaarbasis met 2,7 procentpunt naar 66,2 procent.