Nieuws/Financieel
988449
Financieel

Singapore stoot miljonairsstad Tokio van troon

Singapore wordt de nieuwe statuskoning van Azië, nu het Tokio gaat passeren als de stad met de meest vermogende particulieren.

Singapore telt over tien jaar 4878 mensen met $30 miljoen of meer, hun hoofdverblijf uitgezonderd, een toename van 55% ten opzichte van vandaag. Het gemiddelde inkomen per inwoner is er dankzij de miljonairs nu al $150.000.

De stad laat volgens onderzoek van consultant Knight Frank in aantal miljonairs alleen Londen voor zich. In Tokio neemt het aantal multimiljonairs in de periode tot 2023 met 8% toe tot 3818 mensen.

Ook volgens data van The Economist neemt Singapore de plaats van Tokio als meest welvarende stad over. De Aziatische metropool dankt die groei vooral aan zijn politieke stabiliteit, belastingvoordelen voor vermogende particulieren en bedrijven.

Runner up Ho Chi Min-stad is het toonbeeld van hoe Vietnam groeit: bij de huidige ontwikkelingen telt die stad over 10 jaar rond 250 zeer vermogende mensen tegen 90 op dit moment. Jakarta telt 857 multimiljonairs.

Lees hieronder ook het bericht: Singapore duurste stad om te wonen.