Nieuws/Financieel
988680
Financieel

Propertize plaatst opnieuw lening

Propertize heeft een 3-jarige lening ter waarde van 1 miljard euro geplaatst. Dat maakte het bedrijf, voorheen bekend als vastgoedtak Property Finance van SNS Reaal, dinsdag bekend. De vastgoedtak was voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor de problemen waarin SNS vorig jaar geraakte.

De lening is onderdeel van een funding programma, waarbij Propertize eerder al respectievelijk 600 miljoen euro en 750 miljoen euro ophaalde. Met de nieuwe lening heeft het bedrijf voorzien in circa 60 procent van zijn financieringsbehoefte.

Afbouw vastgoed

Financieel topman Jack Mondt liet in een persbericht weten ,,er alle vertrouwen'' in te hebben dat Propertize later deze maand via plaatsing van Euro Commercial Paper ,,de benodigde funding'' kan realiseren. Daarmee kan Propertize ,,verder focussen op de afbouw van onze portefeuille aan vastgoedfinancieringen en vastgoed''.

Het programma heeft volgens Propertize een AAA-rating bij Fitch en een Aaa waardering bij Moody's. De leningen zijn genoteerd aan de beurzen in Amsterdam en Luxemburg. De Nederlandse Staat staat garant voor het gehele programma van Propertize.