Nieuws/Financieel
992367
Financieel

Siebel Juweliers in Russische handen

De failliete juweliersketen Siebel is verkocht aan het Russische Moscow Jewelry Factory. Dat heeft curator Marinus Pannevis donderdag bekendgemaakt.

Moscow Jewelry is van plan om de Siebel winkelketen binnen 2 weken te heropenen voor het publiek. Siebel heeft in totaal 36 winkels. Het Russische bedrijf wil het aantal winkels de komende 3 jaar uitbreiden tot meer dan 60.

„Siebel komt gelukkig weer in rustiger vaarwater, onder leiding van een zeer professionele en succesvolle koper”, aldus Pannevis. Volgens de curator betekent de transactie ook goed nieuws voor het personeel van Siebel: „De koper zal een groot aantal personeelsleden een baan aanbieden, zodat de winkels op de vertrouwde wijze kunnen worden voortgezet. In de loop van volgende week wordt het personeel nader geïnformeerd door de koper.” Er werkten ongeveer 170 mensen bij de onderneming.

Siebel ging vorige maand over de kop, nadat de verkopen in december waren tegengevallen en de Rabobank een belangrijk krediet had opgezegd.

Curator Pannevis meldde vorige week dat er meerdere partijen een bod op de failliete keten hadden uitgebracht. Het is onbekend wat de Russen betalen voor Siebel. „Maar ik ben zeer tevreden met de uitkomst”, aldus de curator. Moscow Jewelry heeft ook de voorraden van juweliersgroothandel Aurum, het eveneens failliet verklaarde zusterbedrijf van Siebel, overgenomen. Of de Russische onderneming de rest van dit bedrijf overneemt is nog onbekend. „Daar zijn we nog over in gesprek”, aldus Pannevis.

Moscow Jewelry heeft volgens hem meer dan 280 winkels verspreid over Rusland en is een financieel krachtige partij.