Nieuws/Financieel
994770
Financieel

Volgende koper van lege huls naar Beursplein 5

Zakelijk dienstverlener Novisource uit Nieuwegein wil via overname door 1NOMij naar de beurs. Het consultancybedrijf, dat is gespecialiseerd in het leveren van interim-ict-professionals aan met name banken en verzekeraars, staat aan de vooravond van een nieuwe groeifase, zegt ceo Willem van der Vorm.

„Wij verwachten de komende drie jaar een verdubbeling van de omzet te kunnen realiseren tot ten minste €50 miljoen, onder meer door diverse overnames te doen. Daarvoor hebben we snel kapitaal nodig”, aldus de topman.

Voor 28 januari 2014 staat een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders van de beursgenoteerde vennootschap 1NOMij gepland. Als de aandeelhouders akkoord gaan met het voorstel tot reverse listing, wordt de overname van Novisource bekostigd door uitgifte van 100 miljoen nieuwe aandelen 1NOMij, dat vervolgens omgedoopt zal worden in Novisource NV. De consultancyfirma kan dan binnen zes weken over een beursnotering beschikken.

„Dankzij deze omgekeerde overname kunnen wij snel, efficiënt en slagvaardig opereren. Een gewone beursgang zou zeker negen maanden in beslag nemen en een veelvoud kosten”, stelt Van der Vorm. Die tijd wil hij niet verspillen. „Juist nu denken wij een versnelling van de groei te kunnen realiseren.”

Bij Novisource werken 193 mensen. Het bedrijf is in 2001 opgericht door Willem Verloop en Ricardo Sam-Sin. Verloop was eerder medeoprichter van ict-consultant UCC, dat in 1997 al naar de Amsterdamse beurs ging. UCC werd later overgenomen door het Franse Transicciel.

Vanuit Nieuwegein begon ook Novisource met het aanbieden van interim-ict-professionals. „Wij leveren vooral business consultants en tijdelijke projectmanagers op het vlak van it-implementatie en procesverbeterende operationele diensten aan banken en verzekeraars en kabelaars”, zegt Van der Vorm.

De omzet van Novisource groeide van 2003 tot 2008 rap van €3 miljoen tot €44 miljoen. Door de economische crisis zag het zijn omzet daarna dalen tot €27,6 miljoen in 2012. Volgens Van der Vorm is de trend sinds dit jaar weer positief.