Nieuws/Financieel
994955323
Financieel

Philips overweegt verkoop huishoudelijke apparaten

Philips gaat de Air Fryers waarschijnlijk in de etalage zetten.

Philips gaat de Air Fryers waarschijnlijk in de etalage zetten.

Amsterdam - Philips bekijkt de opties voor zijn divisie voor huishoudelijke apparaten. Binnen het bedrijf wordt in eerste instantie een juridische structuur opgezet voor het onderdeel. Dat zal maximaal 18 maanden in beslag nemen. Volgens Philips past de tak niet in de toekomst van het bedrijf, dat zich als gezondheidstechnologieconcern heeft ontwikkeld.

Philips gaat de Air Fryers waarschijnlijk in de etalage zetten.

Philips gaat de Air Fryers waarschijnlijk in de etalage zetten.

De koffiezetapparaten, airfryers, stofzuiger en andere huishoudelijk producten van Philips waren vorig jaar goed voor een omzet van 2,3 miljard euro. Volgens Topman Frans van Houten zijn de prestaties van het onderdeel de laatste jaren aanzienlijk verbeterd.

"Tandenborstel en scheerapparaat blijven over"

Dit vindt onze verslaggever Wouter van Bergen:

‘De Business Leader van het onderdeel Connected Care Carla Krewit heeft de problemen bij haar onderdeel, waar de marges dit jaar als gevolg van de handelsoorlog in elkaar klapten, niet overleefd. Zij wordt vervangen door Roy Jakobs, afkomstig die de divisie personal health leidde, dat toch al een stuk kleiner wordt met het afstoten van de huishoudapparaten. Air Fryers blijken toch niet samen te gaan met gezondheid, maar daardoor zullen alleen tandenborstels en scheerapparaten de enige echte Philips-producten zijn die nog in veel huishoudens nog te vinden zijn. Voor de rest moet je straks naar het ziekenhuis of het wordt gemaakt door andere bedrijven die de merknaam mogen gebruiken.’

@woutervanbergen

Het bedrijf streeft naar een naadloze overgang van de divisie van huishoudelijke apparaten, met oog voor klantbelang en continuïteit voor medewerkers.

Omzetgroei valt tegen

De beurskoers van Philips zakte bij opening, omdat de omzetgroei in het vierde kwartaal tegenviel. Analisten van Goldman Sachs noemen het afsplitsen van de divisie voor huishoudelijke apparaten wel positief. De Amerikaanse bank hanteert een koopadvies.

Oproep: heb jij een huis vol Philips-producten? En mogen we je interviewen en op de foto zetten? Mail dan naar [email protected]. Alvast bedankt!