Nieuws/Financieel
995060
Financieel

Zwitsers OM onderzoekt dochter Imtech

Het Zwitserse Openbaar Ministerie (OM) is een onderzoek begonnen naar mogelijke fraude bij Imtech-dochter Fritz & Macziol. Dat bevestigde een woordvoerster van de technisch dienstverlener woensdag na berichtgeving in De Telegraaf.

Het bedrijf, dat de afgelopen tijd hard werd getroffen door schandalen in Duitsland en Polen, zegt volop medewerking te verlenen aan het onderzoek. Directeuren van de dochter, die werd overgenomen in 2006, zouden een hoge ambtenaar hebben omgekocht en voor miljoenen de Zwitserse overheid hebben opgelicht met valse facturen.

De zegsvrouw van Imtech wilde niet op de zaak vooruitlopen, de onderneming is zelf ook een intern onderzoek begonnen. ,,Wij verwerpen onethisch gedrag''. Het Zwitserse bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van circa 25 miljoen euro en 45 werknemers in dienst.

Imtech ligt al tijden onder vuur. De onderneming moest honderden miljoenen afschrijven vanwege fraude bij projecten in Duitsland en Polen, zag zijn bestuursvoorzitter vertrekken en kreeg flinke klappen op de aandelenbeurs. Ook woensdag ging de koers van het concern zwaar onderuit. Omstreeks 9.55 uur was het aandeel de grootste verliezer van de AEX met een min van bijna 7 procent.