Nieuws/Financieel
995349
Financieel

Buitenlandse investeringen in China omhoog

De buitenlandse directe investeringen in China zijn in januari veel sterker toegenomen dan verwacht. Dat blijkt uit cijfers van de Chinese overheid die dinsdag naar buiten werden gebracht.

De buitenlandse directe investeringen stegen met 16,1 procent op jaarbasis tot 10,76 miljard dollar (7,8 miljard euro). Economen hadden gemiddeld op een toename gerekend met 2,5 procent. Het grootste deel van de investeringen ging naar de Chinese dienstensector, terwijl de investeringen in de Chinese industrie juist daalden.

Marktkenners zien in de cijfers een signaal dat het vertrouwen van internationale bedrijven in de op één na grootste economie ter wereld sterk blijft, ondanks de zwakkere groei in China.

Record

Over heel 2013 bereikten de directe investeringen van buitenlandse bedrijven in het land een recordniveau van 117,6 miljard dollar, een stijging van 5,3 procent.

Chinese bedrijven investeerden in januari zelf ook fors meer in het buitenland. De buitenlandse directe investeringen door China stegen met ruim 47 procent naar 7,23 miljard dollar.